Если это ваш первый визит, рекомендуем почитать справку по форуму.
Для размещения своих сообщений необходимо зарегистрироваться.
Для просмотра сообщений выберите раздел.
Данні про логін та пароль всі користувачі мали отримати на свої електронні скриньки. Якщо ви не отримали такого листа то ви можете відновити пароль тут.
ФлеймТут спілкуємся про теми які не підійшли до жодного з розділів
вибач, але яке тобі діло до моїх гріхів? Не в образу сказано, але слідкуй за собою. Кожному буде по його ділам. Якою мірою міряєте, такою і вам буде відміряно. Я не вдаю з тебе супер-дупер праведника.
Я гуру, я учітєль! Несіть мені усі по три рубля і мудрості я дам вам до**я........
Є час поболтать і поумнічать, то чого б і ні.
Відхилились від теми - тема звучии, "чого я до церкви не ходжу" - а почали трохи не те.
Імхо є дві категорії людей, які ходять до церкви, але зараз мова не про них.
А ті хто до церкви не ходить - є теж напевно 4 категорії
1. Не віруючі
2. Віруючі, але їм немає підходящого храму
3. Віруючі, але храм не потрібен.
4. Віруючі, храм потрібен, є підходящий, але є якісь причини, чого туди не ходять
а) об'єктивні причини (брак часу через роботу, діти, домашні тварини тощо)
б) суб'єктивні причини (не подобається священник, правила церкви тощо)
А взагалі позиція вірити, але щоб це нічим не зобов'язувало досить вигідна (не для церкви звичайно). Можна придумати собі якесь виправдовування, яке дозволило б до храму не ходити, але бути прицьому більш-менш спокійним за своє благополуччя в потойбічному житті.
В мене все просто, я внутрішніх конфліктів на цю тему не маю - я впевнений в "своїй вірі" агностик. До церкви ставлюсь як до елементу культури. Ходжу туди раз в рік на Паску ну і там на весілля, хрестини тощо . Але проти неї не маю практично нічого. Єдине іноді дратують псевдовіруючі - завсєгдатєлі церкви, але по яких ставлення до Бога можна описати:
Якщо Бог є - то не дай Бог,
а якщо його нема - то слава Богу.
Хрестили вас в ранньому віці по 1 тому щоб не дай Бог хтось помер би не маючи печаті Духа Святого! Що це таке - читайте історію Древньої Церкви!
Я впевненний що історією Церкви ви даже не цікавились - особливо ранньою.
Богор ти говориш в Біблії не написанно? А ти читав чому воно в Церкві є? І Біблію склали (не написали а склали) на Соборах - на 3-х помістних і першому Вселенському 325 року ті самі "попи" яких ти не любиш. Все що відбувається в Церкві має сокральний смисл, але кудиж тобі до нього?! Робиш собі сам "Бога" по своїх вподобаннях. Через таїнства відбувається синергія нашого спасіння.
Якщо бажаєш розмовляти на такі теми, насам перед потрібно прочитати хоть декілька книг а не вставляти своїх 5 копійок куди забажаєш. Це рівномірно тому якби ти давав поради лікарям, вчителям з високими посадами і казав би що тобі не подобається як проводиться операція - треба простіше лікувати, або якщо вчителі - то вчити на рівні додавання і віднімання.